Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Neem een kijkje op deze website als je wilt leren en werken of meer wil weten over bij- en omscholing. Ontdek wie je bent, wat je wilt en wat je kunt en kies een beroep dat bij je past. Bij het Leerwerkloket vind je kennis en informatie en praktische tips over alles wat met leren en werken te maken heeft.

Artikel

BLOG: Eerste hulp bij rekenen en taal

1 op de 9 volwassenen in Nederland heeft moeite met lezen en schrijven. Helemaal niks om je voor te schamen dus! Weet je dat je tegenwoordig heel veel zelf kunt doen om beter te worden met taal en het gebruik van een computer? In dit artikel vind je links naar verschillende websites. De ene site is meer gericht op rekenen en schrijven, de ander op het omgaan met een computer. Zo staat er voor iedereen iets tussen.  

Afbeelding
man denkt na achter zijn laptop

Oefenen met taal

Wil je beter worden in de Nederlandse taal? Op de volgende websites vind je oefeningen waardoor je beter gaat lezen en schrijven.

  • Oefenen.nl: Oefen zelf met taal, rekenen en internet.
  • Alfabeter: Oefen zelf met letters, lezen, schrijven, rekenen en spreekwoorden.
  • Taal en rekenen: Oefenen met lezen, schrijven en rekenen.
  • Taal en werk: Een website met informatie over taal op het werk.
  • Taalmenu: Voor iedereen die Nederlands wil leren of als je wilt oefenen voor het inburgeringsexamen.
  • Ikschrijfbeter: Oefenen met grammatica, stijl en werkwoordspelling.
  • Taalcursus: Op deze pagina kun je je aanmelden voor taalles bij jou in de buurt.

Oefenen met rekenen

Laaggeletterdheid gaat niet alleen over lezen en schrijven. Er zijn veel mensen die moeite hebben met rekenen. Hieronder vind je links naar websites waarop je stap voor stap beter leert rekenen.

Oefenen met de computer

In bijna al het werk wordt er wel een computer gebruikt. De kans op het vinden van werk wordt een stuk groter als je handig bent met een aantal basisprogramma's zoals Word en Excel. Hieronder vind je een aantal linkjes naar websites waarop je gratis kunt oefenen met dit soort programma's.

  • Werken met de computer: Algemene informatie over het werken met een computer, werken met Excel en werken met Word (zelf even naar beneden scrollen op de pagina).
  • Aan de slag met social media: Vacatures vind je niet alleen op Facebook. Ook op Twitter en LinkedIn komen ze geregeld voorbij. Dit is een basiscursus social media..

Oefenen bij jou in de buurt

Wil je liever ergens op een locatie bij jou in de buurt aan de slag? Dan verwijzen we je graag door naar de website van Taalzoeker. Je hoeft alleen maar je woonplaats in te vullen. Daarna zie je direct wat er mogelijk is bij jou in de buurt.

Klik hier voor de website Taalzoeker