Aan de slag met de loopbaan

Selecteer hieronder links op de pagina wie je bent en welke opleiding je hebt gevolgd. De filters laten dan alleen informatie zien die precies past bij jouw situatie.

Aan de slag

Je kunt (vanaf 1 maart 2022) STAP-budget voor een opleiding krijgen. We bieden je graag overzicht en inzicht in de vele mogelijkheden om te blijven leren. Benut je kansen, ga voor groei!
Afbeelding
Studenten achter computer en 1 student kijkt lachend de camera in
Overheid, UWV en arbeidsmarktregio groot Amsterdam willen werkend leren bevorderen. Wij hebben de belangrijkste regelingen op het gebied van leren en werken voor u op een rijtje gezet.  
Afbeelding
Werkgever
Heb je werk, maar wil je je laten bij- of omscholen? Ben je op zoek naar werk? Weet je niet zeker of je oude opleiding en werkervaring nog aansluit bij de eisen van vandaag?  Zou jij graag werken en leren willen combineren op MBO nivo? 
Afbeelding
Diverse blije mensen in kleurvlakken
Investeren in de kennis van uw organisatie draagt bij aan het succes van uw onderneming. Vijf redenen om te investeren in scholing.
Afbeelding
2 mensen schudden hand
Ieder Leerwerkloket is een regionaal samenwerkingsverband van in ieder geval gemeente, ROC en UWV. Onze adviseurs hebben daardoor een groot netwerk binnen de regionale scholings- en arbeidsmarkt. 
Afbeelding
werkgever verzorgt interne leren en werken opleiding tot automonteur
Voor het volgen van scholing of andere vormen van leren, bestaan er verschillende regelingen waar jij als werkgever gebruik van kunt maken. Deze leveren vaak aanzienlijke voordelen op.
Afbeelding
werkgever in de logistiek is blij met financiele regelingen
Het Leerwerkloket adviseert over het opleiden van personeel. Ontwikkeling van medewerkers kan op veel manieren worden gestimuleerd, maar je wilt wel graag dat ze leren wat jouw bedrijf nodig heeft. 
Afbeelding
apotheker leidt personeel intern op
Het Leerwerkloket geeft onafhankelijk en kosteloos advies over leren en werken. We zijn er voor iedereen: werkzoekenden (met of zonder uitkering), studenten en scholieren, werknemers en werkgevers.
Afbeelding
werkgever en eigenaar van kleine horeca
1 op de 9 volwassenen in Nederland heeft moeite met lezen en schrijven. Helemaal niks om je voor te schamen dus! Weet je dat je tegenwoordig heel veel zelf kunt doen om beter te worden met taal en het gebruik van een computer? 
Afbeelding
Man achter laptop
Fantastisch! Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Met deze tips ga je het gesprek met vertrouwen tegemoet.
Afbeelding
man solliciteert via de webcam
Wil je in Nederland werken of een opleiding volgen, maar heb je een buitenlands diploma? Dan kan je een diplomawaardering aanvragen. De diplomawaardering geeft aan wat de waarde is van je buitenlandse diploma in vergelijking met een Nederlandse opleiding.
Afbeelding
Groep afgestudeerden
Je werk verandert. Wat betekent dat voor jou? Je kunt je werkgever vragen om cursussen te volgen en mee te veranderen. Of wil je door alle veranderingen liever op zoek naar iets anders? Op deze pagina leggen we uit hoe je dat het best kunt aanpakken.
Afbeelding
zonnepanelen
Je hebt een beroep gevonden dat bij je past en je weet nu welke opleiding of cursus je wilt gaan volgen. Biedt jouw huidige werkgever de mogelijkheid om te leren en te werken? Ga dan eens in gesprek om te kijken wat er mogelijk is.
Afbeelding
werkende man
Je doet al jaren hetzelfde werk of je zit al een tijdje thuis en bent op zoek naar iets anders. Herken jij jezelf hierin? Dan is het tijd om je te oriënteren op je loopbaan.
Afbeelding
Vrouw met laptop
Weet je in welke sector je het liefst wilt werken? Dan is het tijd om te kijken of er binnen die sector genoeg werk is. Soms verschilt het aanbod aan werk in een sector per beroep. Bereid je dus goed voor en kies voor een omscholing/opleiding voor een beroep met goede baankansen.
Afbeelding
een lachende Docent
Je wilt leren en werken. Dat kan op allerlei manieren. Je kunt cursussen volgen die aansluiten op je huidige werk, opleidingen waarmee je een heel nieuw vak leert  of iets nieuws leren omdat je het gewoon leuk vindt om iets nieuws te leren.
Afbeelding
Hoog opgeleide man blijft zich ontwikkelen
Ben je door de coronamaatregelen je baan verloren? Of zit je al langer thuis en wil je weer aan het werk? Dit is het moment om in actie te komen. 
Afbeelding
stage zorg
Weet je wat je graag doet en waar je goed in bent? Dan heb je waarschijnlijk ook al een goed idee van het werk dat je het liefst wil doen.
Afbeelding
jongeren leren en werken in de bouw
Je hebt op dit moment geen werk. Misschien zit je al een tijdje thuis, misschien ben je net je baan verloren. Hoe dan ook, je wilt weer aan de slag.
Afbeelding
jongeren horeca
Je bent op zoek naar werk, maar je kennis en vaardigheden sluiten niet meer aan bij de arbeidsmarkt van nu. 
Afbeelding
man met papier
Ga op zoek naar de juiste baan en laat een verpletterende indruk achter tijdens jouw sollicitatiegesprek.
Afbeelding
moslima met hoofddoek
Wat kan je goed en wat vind je leuk: Test jezelf!
Afbeelding
Man die zichzelf test
Op deze pagina vind je informatie over verschillende sectoren en beroepsgroepen. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt.
Afbeelding
Groepp-werkers-met-kiezen-voor
Financiële regelingen voor de werkzoekenden, werknemers en scholieren.
Afbeelding
Financiele regelingen leren en werken voor werkzoekenden
Je wilt de overstap maken naar een ander beroep. Waar moet je op letten? Volg de Checklist Carrièreswitch.
Afbeelding
Twee lachende mensen
Per september 2020 heeft de overheid voor iedereen gratis bijscholing beschikbaar gesteld. Op deze pagina leggen we je uit hoe je snel een cursus vindt die bij je past. 
Afbeelding
Afbeelding twee technische werknemers
Je bent werkloos en bent er achter gekomen dat jouw opleiding en werkervaring niet meer aansluiten op de huidige arbeidsmarkt. 
Afbeelding
man met bril in mond