Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Neem een kijkje op deze website als je wilt leren en werken of meer wil weten over bij- en omscholing. Ontdek wie je bent, wat je wilt en wat je kunt en kies een beroep dat bij je past. Bij het Leerwerkloket vind je kennis en informatie en praktische tips over alles wat met leren en werken te maken heeft.

Mijn werk verandert en ik wil mee veranderen

Je werk verandert. Wat betekent dat voor jou? Je kunt je werkgever vragen om cursussen te volgen en mee te veranderen. Of wil je door alle veranderingen liever op zoek naar iets anders? Op deze pagina leggen we uit hoe je dat het best kunt aanpakken. 

Afbeelding
zonnepanelen

Mijn werk verandert en ik wil mee veranderen

Ga in gesprek met je werkgever. Vaak is er meer mogelijk dan je zelf denkt. Jouw werkgever weet zelf het best aan welke vaardigheden of kennis er behoefte is binnen het bedrijf.

Tip van het Leerwerkloket: Maak voor jezelf vooraf een lijstje met dingen die je graag zou willen leren en bespreek dit tijdens het gesprek met je werkgever.

Heeft je werkgever niet genoeg kennis van leren en werken? Vertel hem of haar dan over het Leerwerkloket. Onze adviseurs weten wat er mogelijk is op gebied van scholing, subsidies en andere financiƫle voordelen.

Ik wil ander werk gaan doen

In sommige sectoren ligt het werk bijna stil, in andere sectoren is er wel vraag naar personeel. Een overstap naar een ander beroep is vaak goed mogelijk. Er is momenteel veel vraag naar mensen in de zorg, monteur zonnepanelen en naar hoveniers. Sectoren waarin het minder gaat zijn bijvoorbeeld de horeca, administratieve functies en transport.

Kijk ook eens bij Overstapberoepen naar keuzes die andere mensen hebben gemaakt voor een nieuw beroep.

Kans op werk

Wil je zelf kijken in welke sectoren in jouw regio je het meest kans hebt op een baan? Kijk dan eens op onze pagina Kans op werk.

Kom je er zelf niet uit of wil je meer informatie? Neem dan contact op met het Leerwerkloket bij jou in de buurt.