Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Neem een kijkje op deze website als je wilt leren en werken of meer wil weten over bij- en omscholing. Ontdek wie je bent, wat je wilt en wat je kunt en kies een beroep dat bij je past. Bij het Leerwerkloket vind je kennis en informatie en praktische tips over alles wat met leren en werken te maken heeft.

Ontdek jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt

Je doet al jaren hetzelfde werk of je zit al een tijdje thuis en bent op zoek naar iets anders. Misschien ben je wel geprikkeld door een artikel dat je hebt gelezen. Iemand die zich heeft laten omscholen tot docent, of iemand die in de zorg is gaan werken. Herken jij jezelf hierin? Dan is het tijd om je te oriënteren op je loopbaan. Op deze pagina leggen we uit hoe je dat het best kunt doen.

Afbeelding
een lachende vrouw

Inzicht in je mogelijkheden

Sta eerst stil bij jezelf:

Wie ben ik?

  • Wat zijn mijn persoonlijke eigenschappen? Wat zijn mijn sterke en zwakke punten? 

Wat kan ik?

  • Waar ben ik goed in? En waar ben ik minder goed in? Hoe weet ik dat? Denk aan opleidingen en cursussen, werkervaring, ervaring in vrijwilligerswerk en hobby’s. 

Wat wil ik?

  • Wat vind ik leuk om te doen? Wat geeft energie? Welke sectoren vind ik interessant?
  • Wat vind ik belangrijk in werk? Wat heb ik nodig om prettig te kunnen werken?

Tip van het Leerwerkloket: Vraag anderen om jou te omschrijven.

Heb je moeite om je kwaliteiten en interesses te benoemen? Maak dan een of meerdere testen.

Weet je wat jouw kwaliteiten zijn? Zoek dan op beroepenvinder.nl een beroep dat bij jou past!

Buitenlands diploma

Een buitenlands diploma heeft niet altijd dezelfde waarde als een Nederlands diploma. Om aan werkgevers te laten zien wat je buitenlandse diploma waard is, kun je een diplomawaardering aanvragen. Waar je dat moet doen vind je in ons blog: Wat is mijn buitenlands diploma waard?